Cyber Security

Snelle reactie op beveiligingsincidenten en datalekken met adequate rapportage waarmee kan worden voldaan aan meldplicht en wet- en regelgeving.

Cyber security is alles wat met informatie en digitale beveiliging te maken heeft en één van de meest relevante onderwerpen van dit moment voor uw bedrijf of organisatie. Antwoorden op informatie en digitale beveiligingsvraagstukken komen in verscheidene vormen, hieronder vindt u een greep uit onze dienstverlening met betrekking tot Cyber Security.

Incident response

Hebben derden mogelijk onrechtmatige toegang gekregen tot uw bedrijfsinformatie of bent u gehackt en wilt u zo snel mogelijk weer veilig verder met uw dagelijkse werk, schakel dan Forcyd in. Geen enkel bedrijf is immuun tegen beveiligingsincidenten en zeker nu de AVG van kracht is, is het snel detecteren van en handelen bij een datalek of hack van groot belang. Met onze gedegen ‘incident response’ aanpak kunnen wij snel ter plekke zijn, uw processen herstellen en kritische informatie veiligstellen en analyseren. Daarnaast adviseren wij u hoe in de toekomst nieuwe incidenten te voorkomen, of eerder te signaleren.

Datalek impact analyse

Zodra een datalek of hack is gedetecteerd, is het essentieel te weten wat de impact hiervan is, welke informatie erbij betrokken is en welke persoonsgegevens in de betreffende systemen zitten. Wij helpen met het analyseren van deze – vaak hele grote hoeveelheden – potentieel buitgemaakte data. Hierbij identificeren wij de mogelijke impact van het datalek en het achterhalen van de ‘root cause’. Wij zorgen dat u snel weet wat er gaande is zodat u binnen korte tijd goed geïnformeerde beslissingen kunt nemen over hoe om te gaan met het datalek en uw bedrijfscontinuïteit. Door snel te handelen voorkomt u (reputatie)schade aan uw bedrijf bij (internationale) autoriteiten, afnemers of consumenten.

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

Meldplicht datalekken

Een incident waarbij persoonsgegevens versleuteld zijn geraakt, in handen van derden zijn gekomen of per abuis naar de verkeerde personen zijn gestuurd, moet worden gemeld bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). Daarnaast moet elk individu van wie persoonsgegevens zijn gelekt op de hoogte worden gesteld van het feit dat dit incident zich heeft voorgedaan. Het kwijtraken van een laptop of usb-stick, het inbreken door een hacker of eenvoudigweg de verkeerde informatie naar de verkeerde persoon sturen, wordt aangemerkt als een datalek. Wij ondersteunen u bij het meldproces door middel van snelle en heldere analyse en een to-the-point “toezichthouder proof” rapport waarmee uw melding correct afgehandeld kan worden.

Digital presence

Iedereen heeft een online ‘footprint’, van de computer, telefoon of tablet die u gebruikt tot e-mail en social media. Het kan evenwel zinvol zijn om niet alleen eens stil te staan bij wat u zelf achterlaat online, maar ook bij wat anderen over u schrijven of welke informatie zij over u online kunnen vinden. Wij geven u en uw werknemers inzicht in de informatie die, waarschijnlijk onbewust, bekend is bij de buitenwereld, wat de impact hiervan kan zijn en wat u kunt doen om dit – waar nodig – te veranderen.

© Copyright – Forcyd B.V.

adminCyber Security