Digital Forensics

Veiligstelling en analyse van digitale gegevens, reconstructie van wachtwoorden en verwijderde bestanden, ontsluiting van bewijsmateriaal en presentatie van feiten.

Digitaal bewijs is essentieel in bijvoorbeeld intern onderzoek, juridische geschillen en bij datalekken. Wij helpen bij het veiligstellen en analyseren van digitaal bewijs uit verschillende databronnen, zoals computers, servers, mobiele apparaten en andere opslagmedia. Daarna passen wij een breed scala aan geavanceerde technieken toe om naar verluidt verwijderde bestanden te reconstrueren, wachtwoorden te herstellen of bijvoorbeeld elektronisch bewijsmateriaal te ontsluiten en te presenteren.

Forcyd’s specialisten hebben jarenlange ervaring in het op een forensisch verantwoorde omgaan met en verwerken van digitale informatie. Wij ondersteunen u met de laatste technologieën, professionele software en services. Bijna alles wat tegenwoordig op papier aanwezig is, was ooit digitaal, maak daar gebruik van.

Veiligstellen van datadragers

Om u heen vindt u allerlei datadragers. Van uw laptop, computer of telefoon waarop u deze website bekijkt, tot usb-sticks of andere opslagmedia die u gebruikt om documenten te transporteren naar de slimme apparaten in uw huis en auto. Al deze apparaten bevatten allerhande potentiële sporen. Wij zijn gespecialiseerd in het veiligstellen van een breed scala aan digitale bewijsbronnen. Dit gebeurt altijd op een forensische manier om deze sporen zo onaangetast mogelijk te laten.

Bewijsbeslag

In geschillen tussen twee partijen is digitaal bewijsbeslag vaak geen optie meer maar noodzaak. Wij assisteren bij de beslaglegging, bewaring en het ontsluiten van digitaal bewijs. In alle bewijsbeslagzaken werken wij volledig met inachtneming van “De Beslagsyllabus”.

Herstel van verwijderde gegevens en wachtwoorden

Bedrijfskritische informatie, bewijs van fraude, hacking of corruptie kan verwijderd of versleuteld worden om bijvoorbeeld de toedracht te verhullen of onleesbaar te maken. Met diepgaand onderzoek en de beste software herstellen wij informatie en maken wij deze weer toegankelijk.

Computer forensics

Bij het vaststellen van feiten, bijvoorbeeld bij een datalek, is ‘computer forensics’ een essentieel onderdeel van bewijsvergaring. Onze experts beschikken over de kennis en kunde om u hierbij, snel, effectief en duidelijk van informatie te voorzien. Tastbare resultaten waar direct mee gewerkt kan worden zijn essentieel om verdere schade te voorkomen en zo snel mogelijk weer “back to business” te kunnen gaan.

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

Cloud en Internet of Things (IoT) forensics

Van clouddiensten tot slimme apparaten, ze zijn te hacken of juist te gebruiken als digitaal bewijs. Wij leveren diensten rondom het veiligstellen en analyseren van deze onderwerpen, of het nu gaat om datalekken of het vinden van andere digitale sporen. Deze diensten variëren van preventieve veiligheidsanalyses tot het analyseren van complexe casussen in Cloud- en IoT-omgevingen.

Mobile device forensics

Mobiele apparaten zoals een iPhone of Android-toestel dragen we dagelijks met ons mee. Politie, justitie en toezichthouders gebruiken tegenwoordig niet voor niets deze apparaten als een van de belangrijkste bronnen van onderzoek. Ook in uw bedrijf is onderzoek naar mobiele apparaten van essentieel belang, of het nu gaat om diefstal van intellectueel eigendom, fraude of cybercrime, een mobiel apparaat bevat duizenden potentiële aanwijzingen over het gebruik en de gebruiker(s) daarvan.

Forcyd voor overheid

Wij bieden deze diensten ook aan overheden aan. Neem voor meer informatie over onze specifieke diensten en voorwaarden contact op met de afdeling Digital Forensics. Wij lichten graag toe waar wij u als politie, opsporingsdienst of toezichthouder mee kunnen assisteren.

© Copyright – Forcyd B.V.

adminDigital Forensics