Inval door een toezichthouder

De casus

Een inval door een toezichthouder komt bijna altijd onverwacht. Toezichthouders en opsporingsdiensten als de FIOD, KSA en ACM hebben hiervoor echter wél de nodige voorbereidingen getroffen, hebben een draaiboek klaarliggen, en weten in veel gevallen goed waar ze naar op zoek zijn. In een zogenoemde ‘dawn raid’ is niet meewerken geen optie.

De uitdaging

De verzoeken van toezichthouders en opsporingsdiensten komen veelal in de vorm van een lijst met specifieke wensen, eisen en met strakke deadlines. Niet aan deze verzoeken voldoen is in de meeste gevallen geen optie. Het grootste probleem is dat uw bedrijf en bedrijfsvoeringsprocessen hier niet op zijn ingericht en voorbereid. Om zo soepel mogelijk en binnen de termijn aan de verzoeken te voldoen, is voorbereiding cruciaal. Daarnaast is de oplevering van alleen een set met data meestal niet voldoende, u dient ook duidelijk te maken hoe deze tot stand is gekomen (‘evidence trail’).

Onze oplossing

Wij helpen uw organisatie bij deze onverwachte bezoeken, zowel om hier op voorbereid te zijn als tijdens en na de inval. Onze specialisten hebben zelf jarenlang ervaring opgedaan bij inlichtingen- en opsporingsdiensten en zijn bekend met hun werkwijze en daardoor in staat om u direct pragmatisch te assisteren bij een incident.

Wij zorgen dat alle door toezichthouders meegenomen data ook voor u wordt veiliggesteld en tevens geanalyseerd kan worden. Zo is het mogelijk om binnen enkele uren te weten waar het belangrijkste bewijs voor de toezichthouder zich bevindt, kan een eigen onderzoek gestart worden en de (juridische) verdediging beginnen.

Wij gebruiken hiervoor de laatste technieken op het gebied van forensisch onderzoek en eDiscovery. Wij zijn in staat de taal van toezichthouder, klant en advocaat te spreken en daarmee u vast een voorsprong te geven in het proces.

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

Bel of mail ons

Tel. +31 (0)88 6900 900
Email info@forcyd.com

 

© Copyright – Forcyd B.V.

adminThema – Inval door een toezichthouder