Inzicht in persoonlijke gegevens binnen uw organisatie (AVG)

De casus

Met de inwerkingtreding van de algemene verordening gegevensbescherming (AVG) bent u als bedrijf nog meer verantwoordelijk voor het verzamelen, opslaan en verwerken van alle persoonsgegevens van onder andere klanten, leveranciers en medewerkers.

De uitdaging

Heeft u zicht op welke persoonsgegevens en vooral ook gevoelige persoonsgegevens rondgaan binnen uw bedrijf? Staat u bijvoorbeeld wel eens stil bij de hoeveelheid kopieën die van elk bestand gemaakt worden?

Gezien de groei van het aantal beveiligingsincidenten, de nieuwe mogelijkheden van controle over informatie die elke burger met de AVG heeft gekregen en de op de loer liggende boetes is het van groot belang uw informatie inzichtelijk te maken. U wilt weten waar persoonsgegevens staan, waar zij (ooit) werden opgeslagen en hoe de “digitale vuilnisbelt” in uw IT-systemen aan te pakken.

Onze oplossing

Forcyd is uw partner in het identificeren van databronnen met persoonsgegevens, het toepassen van technieken als deduplicatie, en het schonen van persoonsgegevens. Bij het schonen van persoonsgegevens helpen wij informatie te anonimiseren, zonder dat het volledig verwijderd hoeft te worden. Kortom, u behoudt de waardevolle informatie, terwijl het risico niet conform de AVG te handelen tot een minimum wordt beperkt. Daarnaast helpen wij u zo volledig mogelijk inzichtelijk te krijgen welke persoonsgegevens in welke informatiestromen en IT-systemen rond aan. Hiermee kunt u eventueel wijzigingen in werkprocessen of systemen aanbrengen om zo sneller en eenvoudiger compliant te zijn met wet- en regelgeving.

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

Bel of mail ons

Tel. +31 (0)88 6900 900
Email info@forcyd.com

 

© Copyright – Forcyd B.V.

adminThema – Inzicht in persoonlijke gegevens binnen uw organisatie (AVG)