Voorbereid zijn op forensisch onderzoek

De casus

Wanneer de toezichthouder op de stoep staat of wanneer er een beveiligingsincident heeft plaatsgevonden, moet u vlug en doelgericht handelen. Hoe sneller u handelt, hoe beter u in staat bent om dataverlies, reputatieschade en overige kosten te minimaliseren. Het is daarom van belang binnen afzienbare tijd te weten welke informatie belangrijk is, waar deze informatie is opgeslagen, wie verantwoordelijk is voor deze informatie en hoe deze informatie ontsloten kan worden. Tegelijkertijd wilt u uw lopende bedrijfsprocessen zo min mogelijk veranderen of onderbreken.

De uitdaging

Weet u wat er werkelijk gebeurt als u een e-mail verwijdert, hoe vaak een back-up van uw kritische informatie wordt gemaakt, wat er in systeem- en infrastructuurlogs wordt bijgehouden? Maar weet u ook welke informatie toegankelijk is voor uw werknemers en verspreid kan worden, hoe uw bedrijfsinformatie is beveiligd en wie u in geval van spoed de gevraagde informatie allemaal kan aanleveren?

Onze oplossing

De oplossing hiervoor is gelegen in voorbereid zijn. Dit geldt niet alleen om te voldoen aan de laatste wet- en regelgeving zoals de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG), maar ook om de impact op uw bedrijf zo klein mogelijk te houden.

Wij kunnen uw bedrijf en werknemers voorbereiden op scenario’s waarbij digitaal bewijs een belangrijke rol speelt, u bewust maken van forensische standaarden en procedures. Het inrichten van een forensische gereedschapskist is bij elke onderneming de investering waard.

Samen met Forcyd wordt uw bedrijf ‘Forensic Ready’. Dit doen wij door u mee te nemen in de wereld van forensisch onderzoek en het belang van digitaal bewijs. Gezamenlijk worden scenario’s in beeld gebracht die uw onderneming mogelijk kan verwachten. Uw IT-landschap wordt doorgelicht en potentiële databronnen worden geïdentificeerd. Aan de hand daarvan worden de eisen voor digitaal bewijs opgesteld en worden u en uw personeel opgeleid hoe hier volgens de laatste standaarden en technieken mee om te gaan.

Mocht zich onverhoopt ooit de situatie voordoen dat u bewijs binnen uw eigen organisatie moet veiligstellen en analyseren, dan bent u voorbereid en kunt u snel en adequaat acteren. Twijfel geen moment om in het geval van een dergelijk incident Forcyd in te schakelen.

Meer weten over hoe wij u kunnen helpen?

Bel of mail ons

Tel. +31 (0)88 6900 900
Email info@forcyd.com

 

© Copyright – Forcyd B.V.

adminThema – Voorbereid zijn op forensisch onderzoek – het gaat gebeuren